Zwemmend Redden voor Zwembaden

De cursus Zwemmend Redden voor Zwembaden (ZRZ) is in 2006 door Reddingsbrigade Nederland, in samenwerking met de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), ontwikkeld, en specifiek bedoeld voor (toekomstige) zwembadmedewerkers. Inmiddels is het bijbehorende certificaat een begrip in de zwembadbranche. Na het behalen ervan beheerst de cursist de basistechnieken voor het redden van een drenkeling in een zwembadomgeving en kent de cursist de theorie over (het voorkomen van) verdrinking.

De cursist leert onder meer personen in nood te herkennen en zowel een natte als een droge redding uit te voeren met reddings- en hulpmiddelen. Daarnaast leert de cursist vervoers- en bevrijdingsgrepen toe te passen. Bij de cursus wordt bovendien in casussen geoefend hoe in teamverband een redding moet worden uitgevoerd.

Wij bieden deze cursus aan.

Opleiding:

De opleiding bestaat uit maximaal 9 lessen. Gemiddeld heeft men ongeveer 6 lessen nodig afhankelijk van eigen zwemvaardigheid.

Mochten er meer lessen nodig zijn, dan worden deze extra in rekening gebracht.

De lessen worden in Zwembad Laco Peel en Maas gegeven tijdens de trainingsuren van onze brigade op zaterdag van 17:30 tot 19:00 uur.

Het maximum aantal kandidaten per cursus is 6 personen.

Opleidingsprijs;

Pakketprijs € 250,-

Pakketprijs is inclusief lessen, examen en certificaat, (geldigheid 2 jaar), exclusief handleiding.

De handleiding Zwemmend Redden voor Zwembaden kost € 25,00

Heeft u al een handleiding, controleer dan even of u over de juiste versie beschikt (huidige versie december 2022).

Voor herhalingslessen of meer informatie neem contact met ons op.