Opleidingen

Reddingsbrigade Peel en Maas is onderdeel van Reddingsbrigade Nederland. Wij bieden leuke en uitdagende opleidingen aan voor jong en oud. Een kind kan meteen na het behalen van een zwemdiploma van het zwem ABC starten met de opleiding als Junior Redder, waarbij het vergroten van de eigen veiligheid en zelfredzaamheid in het water voorop staan. De opleiding verloopt vervolgens van zelfredding, via het redden van vriendjes en het redden met hulp- en reddingsmiddelen naar een opleiding tot volwaardig redder. Kernwoorden in de opleidingen zijn uithoudingsvermogen, oriëntatie, coördinatie, inzicht, samenwerking en communicatie waarbij altijd de veiligheid van de redder voorop staat.

Reddingsbrigade Nederland kent de volgende recreatieve opleidingen:

Junior Redder

Wanneer je het zwemdiploma A, of vergelijkbaar hebt, kun je bij onze reddingsbrigade komen zwemmen. Ons team gaat jou opleiden, om je volgende diploma te halen. (Junior Redder 1-4). Tijdens de lessen wordt gewerkt aan: zelfredzaamheid, zwemtechniek, leren omgaan met bijzondere situaties in het water en de eerste kennismaking met reddingsmiddelen.

Zwemmend Redder

Hoe voer je een redding uit? Dat leer je bij deze diploma’s (Zwemmend Redder 1-4). Ook oefenen we met reddingsmiddelen, en leer je om samen met anderen een redding uit te voeren.

Lifesaver

Als Lifesaver verdiep je je verder in het redden van mensen. Je leert EHBO gebruiken tijdens reddingen en we gaan echte casussen oefenen. In het zwembad spelen we echte situaties na, zodat jij weet wat je moet doen als je dit ooit buiten tegenkomt. Voor deze diploma’s heb je ook je EHBO diploma nodig. Deze opleiding is een goede voorbereiding voor het werk in de Waterhulpverlening.

Lifeguard

Naast de opleidingen in het zwembad kan je als lid van de reddingsbrigade vanaf je 15e jaar beginnen met het behalen van (junior) Lifeguard diploma’s.  Deze opleidingen zijn verdeeld in drie richtingen: Pool (zwembad), Open water (rivieren en plassen) en Beach (strand). Deze diploma’s leiden op tot toezichthoudende en hulpverlenende taken langs de kust, open water en het zwembad.

Neem voor meer informatie contact met ons op